marți, mai 21, 2024

Afacerea burgerului picant pusă la încercare

Must Read

“Dacă nu am suficienți bani, merg mai mult la muncă”, spune cancelarul. Are dreptate sau greșește amarnic?

Videoclipul cu burgeri încălzește mințile oamenilor. Unii îl trag pe Nehammer prin cacao, alții sunt de acord cu cancelarul. Ce este adevărat acum? Pot femeile să lucreze pur și simplu mai multe ore atunci când nu mai sunt suficienți bani, așa cum susține cancelarul? Și își poate permite fiecare familie o masă caldă pentru copii? Iată o verificare a informațiilor:

De ce 50% dintre femeile care lucrează au locuri de muncă cu fracțiune de normă?

Șeful AMS, Johannes Kopf, are cifre interesante. 40% dintre femei spun că au locuri de muncă cu jumătate de normă din cauza îngrijirii sau îngrijirii copiilor. Pentru 25%, nu se dorește un loc de muncă cu normă întreagă. Șapte la sută citează alte motive personale sau familiale, iar șase la sută nu și-au găsit un loc de muncă cu normă întreagă. Alte 10 procente sunt în formare continuă. Prin comparație, doar opt la sută dintre bărbați lucrează cu jumătate de normă pentru a avea grijă de copii.

De unde vine dezechilibrul motivelor pentru munca cu fracțiune de normă?

Concluzia acestor fapte: “Există o lipsă de locuri la grădiniță. În Austria, zece la sută din grădinițe au încă 51 de zile de închidere. Nu este posibil să acoperim aceste zile închise, chiar dacă tatăl și mama merg întotdeauna în vacanță separat cu copiii”, critică Kopf.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This