duminică, mai 19, 2024

Sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei au eșuat!

Must Read

Rusia a înregistrat un excedent comercial de 58 miliarde de dolari în primele luni din 2022!

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că barajul de sancțiuni occidentale impuse Rusiei din cauza invaziei sale asupra Ucrainei vecine a eșuat. Putin a declarat recent că Occidentul „se aștepta să altereze rapid situația financiar-economică, să provoace panică pe piețe, prăbușirea sistemului bancar și penuria în magazine”. El a adăugat că „strategia bombardamentului economic a eșuat” și, în schimb, a condus la o „deteriorare a economiei occidentale”. Liderul rus a vorbit în declarații televizate în timpul unui apel video cu înalți funcționari economici. Țările occidentale au impus sancțiuni fără precedent asupra sistemului financiar și corporativ al Rusiei, de când aceasta a trimis trupe în Ucraina, pe 24 februarie, în ceea ce Putin numește o „operație militară specială”. El a semnalat că „Rusia a rezistat unei presiuni fără precedent”, argumentând că „rubla s-a consolidat și țara a înregistrat un excedent comercial istoric, de 58 miliarde de dolari, în primul trimestru al anului!

În schimb, Putin susține că sancțiunile s-au întors împotriva Statelor Unite și a aliaților săi europeni, accelerând inflația și conducând la o scădere accentuală a nivelului de trai. Liderul de la Kremlin a recunoscut o creștere puternică a prețurilor de consum în Rusia, declarând că acestea au crescut cu 17,5%, începând cu luna aprilie și a îndrumat guvernul să indexeze salariile și alte plăți, pentru a atenua impactul inflației asupra veniturilor. Putin a spus că Rusia ar trebui să-și folosească bugetul pentru a susține economia și lichiditatea, în condițiile contractării activității de creditare, chiar dacă reducerile ratelor băncii centrale rusești vor reduce împrumuturile. El a mai spus că Rusia ar trebui să accelereze procesul de utilizare a monedei naționale rusești, rubla, în comerțul exterior, în noile condiții. Putin confirmă creșterea valorii rublei și subliniază faptul că sancțiunile occidentale au eșuat, răsturnându-se împotriva Occidentului, provocând penurie de energie. Banca Mondială a precizat că se așteaptă ca economia globală să se reducă cu peste 11% în acest an.

Karen Smith

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This