duminică, mai 5, 2024

Românca Ioana Tatu a câștigat Turneul de la Wimbledon, la categoria sub 14 ani!

Must Read

În finală s-au duelat două coechipiere românce

Jucătoarea română de tenis Alexia Ioana Tatu a devenit duminică prima campioană la categoria sub 14 ani, din istoria turneului Wimbledon. Finala a fost una românească ,disputată împotriva compatrioatei Andreea Diana Soare.

Cotată ca favorită numărul 1 la ediția inaugurală a turneului de sub 14 ani de la Wimbledon, Alexia Ioana Tatu, legitimată la Ten Club Tenis Buzău și antrenată de Gabriel Caloian, a întâlnit-o în finala acestei competiții pe Andreea Diana Soare, de la Clubul Sportiv Medgidia, antrenată de Andrei Baciu, potrivit informațiilor furnizate de Federația Română de Tenis.

Alexia Ioana Tatu, componentă a Lotului Național U14 al României, ocupantă a locului 2 în clasamentul național al FRT la 14 ani și a locului 6 în Europa, s-a impus la finalul unui meci echilibrat și spectaculos cu 7-6(2), 6-4, în fața compatrioatei Andreea Diana Soare, de asemenea o componentă a Lotului Național U14 al României, locul 4 în clasamentul U14 FRT și locul 16 în Europa.

În semifinale, Alexia Tatu a trecut de Sol Ailin Larraya Guidi (Argentina), cu 6-0, 6-3. În grupe, Alexia a pierdut un singur set în cele trei meciuri: 6-2, 6-4, cu Giselle Isabella Guillen (Australia), 3-6, 6-0, 10-2 cu Marianne Angel (Mexic), și 6-1, 6-0, cu Arabella Loftus (Marea Britanie, favorita numărul 7).

LArândul ei, Andreea Diana Soare, pentru a ajunge în finală, a dispus cu 6-0, 7-5, de Isabelle Britton (Marea Britanie), în semifinale, și de Aishwaraya Jadhav (India),cu 6-3, 6-2, de Aishi Das (Noua Zeelandă), cu 6-4, 6-4 și de Mika Stojavljevic (Marea Britanie), cu 1-6, 6-4, 10-3, în faza grupelor.

admin

Latest News

Andrei Năstase candidează la președinție

Acum, fostul lider al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) spune că va candida la prezidențialele din toamna acestui an. Andrei...

More Articles Like This