sâmbătă, mai 18, 2024

500 de euro pentru toată lumea!

Must Read

Bonus climatic mult mai mare decât era așteptat!

Guvernul federal a prezentat marți un alt pachet de măsuri împotriva inflației. Bonusul climatic este de fapt mult mai mare decât se aștepta!

„Acest pachet uşurează pe toţi cei din Austria şi le redă libertatea financiară pe care le-au luat-o creşterea preţurilor şi inflaţia!”- a declarat cancelarul Karl Nehammer, în debutul conferinţei de presă de marți, în care a prezentat detaliile noului pachet de măsuri împotriva inflaţiei. Surprinzătorbonusul climatic ce se va acorda de 1 octombrie, este mult mai mare decât se aștepta! 

Pachetul de miliarde ar trebui să intre în vigoare imediat!

Potrivit publicației heute.at, scopul noului pachet a fost să restituie oamenilor banii pe care i-a luat inflația, a spus cancelarul. Pachetul are un volum total de 28 de miliarde EUR, până în 2026. Accentul se pune din nou pe grupurile și familiile care sunt deosebit de afectate. „O familie cu doi copii, în care lucrează ambii părinți, va economisi câteva mii de euro pe an!”, susține Nehammer. Pachetul include și scutiri pentru companii, cum ar fi reducerea costurilor nesalariale cu forța de muncă. În plus, “progresia la rece” va fi abolită, – „un succes istoric”, potrivit lui Nehammer, iar beneficiile sociale ,precum alocația familială, vor fi valorificate, adică ajustate la inflație.

Măsurile în detaliu:

  • 300 euro pentru grupurile deosebit de afectate (șomeri, pensionari cu venituri mici, etc.)
  • 500 euro pentru fiecare dintre familii: 250 euro – bonus climatic și 250 euro, bonus pentru toți adulții (jumătate, pentru copii)
  • Taxa pentru amprenta de carbon va fi amânată pentru octombrie
  • 180 euro, ca plată suplimentară unică a alocației familieil, în luna august
  • Bonus familial în avans (200 euro, în loc de 1500 euro) și majorarea sumei suplimentare pentru copii (550 euro) până la sfârșitul lui 2022.
  • Extinderea paravanului de protecție de locuit (protecție împotriva evacuării)
  • Digi Scheck pentru ucenici (de până la 3 ori 500 euro, pe an) va fi prelungit până în 2024.
  • Deducere majorată pentru 2022 (500 euro).

Măsurile vor fi implementate într-un proces în trei etape: În vară, primul pas va fi ajutorarea acelor persoane care sunt cele mai afectate de inflația actuală – persoanele cu venituri mici. Potrivit cancelarului, scutirea ar trebui să intre în vigoare la începutul toamnei. De la începutul anului 2023, relieful structural va asigura o creștere permanentă a puterii de cumpărare. Un alt pachet pentru agricultură va fi prezentat mai târziu în cursul acestei săptămâni.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This